slo it de en
ekstra devisko ekolosko oljcno olje olivno prodaja oljcnega olja

Pridelujemo ekstra deviško oljčno olje. Trenutno imamo okoli 500 oljčnih dreves, od tega je 60 odstotokov sorte istrska belica. Ostale sorte oljk, iz katerih jeseni stisnemo olje, so Leccino, Pendolino, Maurino, Leccio del corno, Štorta …

crne olive

Že nekaj let smo vključeni v ekološko pridelavo. To dokazuje tudi certifikat, ki ga pridobimo na podlagi vsakoletne kontrole. (certifikat ekološka pridelava)

Najbolje pa se je o kakovosti prepričati tako, da nas obiščete in olje pred nakupom poskusite.

nasvet

Pri shranjevanju oljčnega olja je zelo pomembno, da ga hranite v temni steklenici, da ni izpostavljeno svetlobi in toploti. Takšno oljčno olje lahko svoje lastnosti in zdravju koristne sestavine ohrani tudi leto in pol.

dodatna ponudba

Ob obisku naše oljčne kantine na Škofijah vas bomo z veseljem popeljali po naših oljčnikih, kjer se boste lahko z lastnimi očmi prepričali, iz katerih oljk nastane olje. Naše nasade ponosno varuje Markopero - osliček, ki je v teh krajih prava redkost.

 

oljcni kamen

Obrane oljke predelujemo v oljarni Lisjak v Kopru, kjer oljke stisnejo v roku nekaj ur, ko jih pripeljemo iz oljčnika. Temperature pri predelavi iz oljk v olje je nižja od 27 stopinj Celzija.

oliva oljna

Naše olje ima tudi certifikat za geografsko poreklo Ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre, ki ga je pred časom potrdila tudi Evrospka komisija. To pomeni, da je pridelano po posebej predpisanih postopkih, potrošniku pa zagotavlja kakovost. (slika: certifikat geograsko poreklo)

cenik

stekleničeno 0,25 litra … 7 evrov
stekleničeno 0,5 litra...10 evrov
stekleničeno 0,75 litra...13 evrov
večje količine 1liter...13 evrov

 

steklenica olja


domov | ponudba | kje smo | galerija slik
© 2010 Gregorič, vse pravice pridržane
izdeluje www.abelo.si